پمپ دیافراگمی یکی از پرکاربردترین تجهیزاتی است که در صنایع مختلف با هدف انتقال مایعات مورد استفاده قرار میگیرد. به طور ویژه این پمپها در انتقال مایعات ساینده، خورنده، اسیدی، مایعات غلیظ و مایعات حاوی مواد جامد و حتی مایعات آتشزا و سمی کاربرد دارند. نیروی محرک پمپ دیافراگمی بادی هوای فشرده است که از طریق کمپرسور باد تامین میگردد. این نوع پمپها قابلیت مکش بالایی دارند. نیروی محرکه پمپ دیافراگم برقی نیز الکتروموتور میباشد. در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه کارکرد پمپ دیافراگمی توضیحاتی ارائه دهیم.
برای اطلاع از قیمت ایرکولر،کویل بخار و رادیاتور روغن داغ با کارشناسان سایت آذر تبادل تماس بگیرید.
04134203000 – 09141032167
همانگونه که اشاره شد، کاربرد اصلی پمپ انتقال مایعات مرتبط با صنایع مختلف است. پمپها این کار را با نوعی حرکت مستمر رفت و برگشتی در دیافراگمها، انجام میدهند. محرک این حرکت نیروی هوای فشرده است. این نیروی هوای فشرده در دیافراگم بادی توسط کمپرسور بادی به سیستم توزیع هوا و از آنجا به محفظهی موجود در پشت دیافراگمها منتقل میشود. به این صورت با حرکت دیافراگم فضای محفظه مذکور بزرگ شده و به دلیل کم شدن فشار در این قسمت، مایع موجود در محفظه از بخش پرفشار به بخش کم فشار منتقل میشود. یعنی مایع وارد محفظه پمپ میشود. سپس با حرکت مجدد دیافراگم، محفظه مذکور فشردهتر شده و به بیشتر شدن فشار محفظه منجر میگردد. به همین دلیل مایع دوباره به محیط کم فشار منتقل میشود که به معنی خروج آن از محفظه است.
به همین ترتیب با جابجایی مستمر دیافراگم و ایجاد تغییر در اندازه محفظه، پمپ فعال میشود و موجب انتقال مایع با فشار بالا خواهد شد.
همانگونه که اشاره شد دو نوع پمپ بادی و برقی در بازار وجود دارد. پمپهای برقی دارای موتور هستند و کاربردشان در تزریق یا توزیع مایعات میباشد. ولی پمپهای بادی یا پنوماتیک بیشتر در انتقال مایعات کاربرد دارند.
در این مطلب با کارکرد و انواع پمپ دیافراگمی آشنا شدیم. این دستگاهها به طور کلی کاربرد زیادی در انتقال انواع سیالات با فشار بسیار بالا در صنایع مختلف دارند.